Zonneveld Best

De 53.690 m2 van Zonneveld Best zijn bezet met maar liefst 19.098 zonnepanelen. Ter vergelijking: de jaarlijkse opbrengst van deze zonnepanelen zou voldoende zijn om ongeveer 1500 huishoudens (zo'n één-tiende van alle huishoudens) in Best te voorzien van goeie energie!

Goeie energie

Met een jaaropbrengst van +/- 5.150.073 kWh per jaar hoort Zonneveld Best bij de koplopers omtrent het opwekken van goeie energie met zonnepanelen. Naast investeringen in het de zonnestroom installatie op zich, zijn er grote investeringen gedaan in de landschappelijke inpassing: met een indrukwekkende biodiversiteit wat betreft planten, bomen en bloemen maar ook insecten hotels. Allemaal gericht op educatie en informatie. Tevens is het ook de plek om je auto en je fiets op te laden met goeie stroom van Zonneveld Best.

Biodiversiteit

De landschappelijke inpassingsparagraaf hebben wij bij dit zonneveld vanaf de start groter en meer omvangrijker willen maken. Hierbij hebben wij steeds gekeken naar “wat nemen wij weg aan natuur” met het aanleggen van dit zonneveld en “wat geven wij terug aan natuur”. In onze ogen moet dit laatste minimaal hetzelfde zijn, en het liefst meer, dan wat we van de natuur afnemen.

Groene strook

Samen met Gemeente Best en Natuurmonumenten keken we ook naar de strook naast het Zonneveld: zo hebben wij in deze strook insecten hotels gemaakt, bloemensoorten gepland en hagen aangelegd samen met een kikkerpoel om zo insecten, vogels, planten en andere dieren te helpen in hun voortplanting en hun bestaan. Ook komen er pluktuinen.

Oplaadpunten

Rechtstreeks jouw auto of fiets opladen vanuit Zonneveld Best. Mede dankzij nieuwe technologieën zijn onze laadpalen veel sneller dan reguliere laadpalen. Loop tijdens het laden rond in de natuur of maak gebruik van de Cubizz.