De Bestse Tuin

De Landschappelijke Inpassing van Zonneveld Best: De Bestse Tuin. Help jij mee goede vibes te delen? Gebruik de hashtags #zonneveldbest en #debestsetuin bij jouw foto op Social Media!

“Meer teruggeven dan dat je neemt”

Door het aanleggen van een zonneveld verjaag je vogels, insecten en andere dieren en haal je ook een groot stuk van de natuurbeleving die er eerst was weg. Bij de plannen voor Zonneveld Best werd vooropgesteld dat we meer aan onze natuur terug zouden geven dan dat we hiervan onttrokken. Hierdoor zorgen we ervoor dat Best een zonneveld krijgt die klopt met de plek en er ook nog eens bijdraagt aan o.a. natuur, welzijn en bewustwording. Zonneveld Best is meer dan alleen het ontwikkelen van een zonneveld.

De Bestse Tuin; voor natuur en mens.

Bij de aanleg van de Landschappelijke Inpassing, wij noemen het de Bestse Tuin, hebben we gekeken naar de omgeving, naar Best, het Groene Woud, de dieren die op deze locatie woonde en naar dieren die in dit gebied met uitsterven worden bedreigt. Dit hebben we gedaan om zo goed mogelijk terug te kunnen doen op het terrein zelf of ergens in de nabije omgeving.

Zonneveld Best heeft gekozen om in De Beste Tuin (#debestsetuin / #zonneveldbest) insecten, fruitbomen, volwassen knotwilgen en struiken voor vogels en insecten terug te brengen op eigen terrein. Ervaar zelf hoe we dit hebben gerealiseerd door een bezoekje te brengen aan De Beste Tuin!

Educatie

Zonneveld Best streeft naar onder andere Educatie om de komende generaties bewust te maken van de geweldige natuur. Zonneveld Best gebruikt haar Landschappelijke Inpassing (De Bestse Tuin) tevens als educatie-middel voor scholen (zie als voorbeeld het bezoek van Helicon). Daarnaast doet Zonneveld Best een afdracht naar natuurmonumenten om ergens anders onze natuur te helpen.