Met maar liefst 20.700 zonnepanelen op een perceel aan de Eindhovenseweg-Zuid wil ondernemer Gerald van Kessel 6.200.000 watt opwekken. Daarvoor is 300 kilometer kabel nodig. Van Kessel stuurt het project aan en levert de stroom aan de grote energieleveranciers.Vorige week maandag nodigde hij mensen uit die bij het project betrokken zijn, zodat ze zelf konden zien hoe de stand van zaken was. Eind dit jaar moet het zonneveld operationeel zijn. Medio oktober wordt met het plaatsen van de zonnepanelen begonnen.

Rondom het terrein zijn eerder al knotwilgen en zonnebloemen aangeplant. Ook is het terrein afgezet om te voorkomen dat onverlaten er komen. Op het pand langs het terrein trakteerde Van Kessel zijn gasten op een uitstekende vegetarische lunch, bereid door 2Cook. Gezeten op banken en beschut door flinke parasols genoten de aanwezigen van de maaltijd.
Op het terrein waar de zonnepanelen worden geplaatst mogen straks schapen lopen en er worden kikkerpoelen en pluktuinen aangelegd. De landschappelijke inpassing van het project is in handen van hovenier David de Leeuw. Ook wordt er veel aandacht besteed aan educatie. Er worden lespakketten samengesteld om scholen uit te nodigen het zonneveld te bezoeken en in de lessen te bespreken.

Bron: Groeiend Best